DEL 3: FEM TIPS FÖR ATT FÅ IGÅNG DIN FEMININA ENERGI

I första delen av denna mini-serie pratade vi om vad som egentligen menas med feminin och maskulin energi.

I andra delen pratade vi sen om hur patriarkatet ofta fått oss att undermedvetet trycka undan vår feminina energi.

I den tredje och sista delen tänkte jag därför prata lite om vad du själv kan göra i vardagen för att få igång denna flödande, kreativa kraft.

Så här kommer 5 snabba tips!

1. RÖRELSE

Det som kännetecknar den feminina energin är FLOW. Den feminina energin rör sig ALLTID. Det innebär att vi behöver röra på oss för att få igång flödet! Jag brukar själv så tydligt känna när jag sitter stilla för länge framför datorn utan att ta en paus och röra mig. Kreativiteten, som ju hänger så starkt ihop med det feminina, försvinner, och jag känner mig trött och tung istället för lekfull och glad.

Så dansa loss, yoga, gå på gymmet, ta en härlig promenad i naturen. Gör helt enkelt något som funkar för dig och som du tycker om! 

2. KÄNN KROPPEN

Det feminina är väldigt starkt kopplat till din fysiska kropp. Vi MÅSTE in i kroppen för att få kontakt med det feminina (istället för att bara fastna i huvudet och våra tankar, som det ju är så lätt att göra ibland). Träna på att känna din kropp hela dagen! Kan du vara närvarande med känslan av fötterna mot marken samtidigt som du pratar med någon? Känslan av rumpan som pressar mot sätet när du sitter på bussen? Känslan av andetaget i din bröstkorg när du sitter framför datorn och jobbar?

3. AVSLAPPNING

För att den feminina flödande energin ska kunna just FLÖDA behöver den få ta sitt space. Det innebär att du behöver hitta metoder för att ta dig till avslappning (och då särskilt djupt ner i mage och höfter där den feminina energin har sitt centrum).

Använd t.ex. andetaget för att hitta till avslappningen, låt andningen gå djupt ner i magen. Och inred livet så du har någonstans där du verkligen kan slappna av. Där du kan andas ut, ha roligt och få leka!

4. GÖR NÅGOT KREATIVT

Kreativiteten är en feminin superkraft. Se till att du lämnar plats för kreativitet i ditt liv. Kanske älskade du tidigare att måla, dansa eller sjunga? Gör det som får det att pirra i dig!

5. TA HAND OM DIG SJÄLV OCH DIN KROPP

Vägen till alla de feminina superkrafterna - t.ex. flöde, kreativitet och avslappning - går genom omsorgen till dig själv. Ta hand om dig själv, så att du SEN kan ta hand om andra. Ta hand om din fina kropp. Ge den ett varmt bad och smörj in den med något som luktar gott. Eller vad det nu är som just du njuter av och behöver idag. Ge inte bort allt du har innan du vet att du har gett till dig själv, så att du kan behålla din fantastiska flödande feminina energi för att läka just DIG.

 

Kram! <3

Lämna en kommentar