ett inte så genomtänkt inlägg och lite stress i kroppen

Hej hej måndag den sjuttonde januari. Snart två veckor sen jag startade den här bloggen, och ändå har jag bara skrivit två inlägg. Som så många gånger förut fastnade jag nog lite för mycket i mitt huvud, i att analysera prick hur jag ville att den här bloggen skulle bli. Vad jag vill skriva, vad för typ av inlägg den ska innehålla. Att allt ska vara PERFEKT är en gammal programmering som hängt med mig länge. Men som med alla undermedvetna programmeringar handlar det om att föra upp dem till ljuset och bli medveten om dem. :)

Hur som var jag och åt frukost med en av mina bästa vänner i slutet av förra veckan och hon peppade mig i att inte tänka så mycket. Att våga vara personlig, våga skriva direkt från hjärtat och ibland bara dela det som händer mig i min vardag.

Så här kommer ett inlägg utan så mycket tanke bakom!

Imorse vaknade jag lite extra trött. Sov SJUKT dåligt för tre nätter sen (alltså sjukt dåligt som i vaknade kl 3 och stirrade i taket fram tills kl 7 när jag gick upp och gjorde yoga), och det har hängt med mig några dagar nu. Anton gick iväg till gymmet och jag skulle ta mig upp och göra yoga men både jag och Noire (vår gulliga lilla hund) somnade om under täcket i sängen. Vaknade 7.30 och tog mig ändå upp för att göra min yoga, fast det var ungefär det sista jag var sugen på.


Jag gör yoga (i princip) varje morgon för att det är så jag checkar in med mig själv och hur jag mår just idag. För att landa i mig själv innan jag hinner ha så mycket kontakt med omvärlden alls. Innan jag börjar scrolla på mobilen, pratar med Anton om hur vi mår och vad som ska hända under dagen, eller öppnar datorn. Innan jag blir påverkad av allt det yttre vill jag hinna checka in i vad som sker inne i mig. Det gör att jag känner mig mer grundad under dagen, har bättre koll på att mina tankar inte tar över, och kan anpassa dagen lite efter hur jag mår.

Idag var en sån dag när jag kände en del stress i kroppen. Hade svårare än vanligt att hålla fokus i kroppen och på andningen, och istället flög tankarna iväg. Planerade, strukturerade, tänkte på vad jag borde göra idag, och en massa annat. Det kliade på kroppen och jag hade svårt att sitta still. Tänkte några gånger under passet och meditationen att äsch skit i det här nu reser jag mig och gör något annat. Men satt ändå kvar.

Kan vara för att jag har varit ganska dålig på rutiner under helgen, tex åt jag bara fruktsallad med massa choklad och grädde till middag igår. Och kollade serier en stor del av dagen (vi fastnade framför Archive 81 på Netflix). Jag är sjukt lättpåverkad när det kommer till hur jag påverkas av det jag gör under dagen, vad jag äter, hur jag sover, om jag rör mig, osv. Behöver verkligen mina rutiner för att må på topp, och påverkas väldigt snabbt när jag halkar ur dem.

Men tack vare att jag hann checka in med mig själv och känna att jag var lite all over the place och hade lite närmare till stress idag har jag sett till att planera därefter. Jag ändrade om i schemat så att dagen bara består av sånt som jag tycker känns pirrigt och roligt, som att skriva och uppdatera lite saker på min hemsida. Jag gjorde ett träningspass (rörelse funkar alltid för mig) och tog en lång varm dusch innan lunchen. Och jag ser till att vara extra snäll mot mig själv och få in sånt som jag mår bra av (god och bra mat, mycket pauser, frisk luft, meditation).

Så tack och hej, det var allt för mitt första lite babbliga inlägg i denna blogg. <3

Lämna en kommentar