HITTA HEM. Att tappa och hitta sig själv.

När jag hittade yogan och meditationen för sex år sen fattade jag för första gången varför jag varit så vilse. Beskrivit mig själv som så förvirrad och rörig. Sökande, ständigt på jakt, oftast med stress i kroppen. Jag förstod varför min självkänsla kändes så låg, och varför jag hade så jäkla svårt att tycka om mig själv. Varför jag anpassade mig efter alla andra, och var livrädd för att andra inte skulle tycka att jag var bra nog. Osv osv osv.

För man är vilse när man inte är hemma. Och då letar man istället i drömmar om nya kläder, ett nytt hem, ett nytt jobb, en snyggare kropp, lite dyrare och bättre ansiktskrämer. Men man hittar aldrig. Och så känns självkänslan låg, huvudet rörigt, och kroppen har lätt att bli överväldigad av stress. Fast man kanske egentligen inte har något att stressa för.

Yogan och meditationen blev ett sätt för mig att hitta hem. Att få kontakt med mig själv. Det som är jag på riktigt. Och även om det ibland bara var i korta stunder räckte det för att jag skulle fatta att det visst fanns ett annat sätt att leva på. Ett annat sätt att se världen på. Ett annat sätt att se mig själv på.

De senaste åren har jag sen legat och pendlat. Hem till mig själv. Vilse. Hem till mig själv. Vilse. Jag vet precis när jag går vilse. Det är när jag struntar i att göra precis det där som jag vet att jag behöver för att må bra och vara hemma. Göra min yoga, meditera, äta bra mat, röra mig. Och när jag struntar i det så blir jag rörig igen, förvirrad, börjar tvivla på mig själv, börjar kritisera min kropp, börjar känna stresskänslor i benen och bröstet. "Tappar" mig själv.

De senaste månaderna har jag varit just där. Under min graviditet åkte vana efter vana ut genom fönstret. Ersattes med sträcktittande på serier och hetsätande av skräpmat och godis. Efter förlossningen var jag redan inne i dåliga vanor så då var de ännu svårare att ta sig ur tyckte jag. Men nu är det höst, jag börjar landa i min roll som mamma, och jag är väldigt redo att känna mig som jag igen.

Och jag vet precis vad jag behöver för att må bra. Så prick det ska jag göra den här hösten. Och därför släpper jag också en podd där du kan få följa med under resans gång. Och så tänkte jag skriva en del här (vet att jag lovat det innan och sen inte hållit löftet men vi får väl se hur det blir den här gången). Och så tänkte jag försöka dela verktyg och sånt på instagram. Kanske (eller alldeles säkert) kommer det upp något på youtube också.

Så välkommen till mitt lilla ekosystem för att HITTA HEM. Kanske kan min resa guida dig på din. <3

Lämna en kommentar