jag har en bebis som rör sig i min mage

I lördags började jag känna något konstigt i min mage. Som att någon knäppte med fingrarna där inne. Hade läst i min bebis-app att "många kvinnor förknippar fosterrörelserna med tarmrörelser och det kan vara svårt att känna skillnaderna i det här skedet". Men det här var definitivt ingen tarmrörelse. Eller något annat jag känt innan.

Kunde det kanske vara den lilla personen där inne som kommunicerade?

Ju längre veckan gick desto vanligare blev knäppandet. Och desto mindre blev tvivlen på att det faktiskt var vår lilla bebis som rullade runt där inne. Och i måndags fick Anton plötsligt också känna en liten spark.

Den första natten när det börjat röra sig var jag livrädd för att det helt plötsligt blev så verkligt. Jag har mått väldigt bra hittills under hela min graviditet så ibland har jag undrat om det ens är någon i min mage. Men plötsligt blev jag väldigt medveten om att det var en liten person där inne och då blev jag också väldigt rädd för att rulla på den på natten (även om jag såklart fattar att jag inte kan göra det och att den ligger väldigt tryggt i sin lilla säck). Och helt ärligt kändes det lite som att jag hade en alien där inne vilket kändes ganska skumt.

Men jag vande mig snabbt och nu är det så himla roligt att det rör sig så mycket. Oftast lever hen rövare på kvällen, men ibland också på morgonen, och igår var det mest hela dagen.

Så det känns fint att veta att det är något som lever där inne. Även om det fortfarande känns totalt knäppt och surrealistiskt också.

Lämna en kommentar