jag tänkte börja blogga

Under 2021 har mina känslor för Instagram varit sjukt splittrade.

Jag har så mycket lärdomar och reflektioner jag vill dela. Om min resa genom social fobi, om vägen till utmattning, om att välja bort alkohol, om att vara förvirrad och att tvivla. Kanske framförallt på sig själv. Att byta inriktning och karriär hundra gånger. Att ständigt söka. Om att hitta till yoga och meditation, och se hur livet långsamt förändras till någonting nytt. Om att hitta hem.

Jag vill dela de verktyg som hjälpt mig. Yoga, meditation, andnings- och reflektionsövningar. Som fått mig att utvecklas. Ibland ta två steg bakåt, men sen alltid alltid några extra steg framåt. 

Jag vill dela det jag själv lärt mig under åren när det kommer till chakra, energi, yoga, feminint och maskulint, ego och själ, stress, meditation, det neutrala och dualistiska sinnet, och allt annat som hjälpt mig att få kontakt med mig själv på ett sätt jag inte kunnat föreställa mig tidigare.


Men under 2021 har mina känslor för Instagram varit sjukt splittrade. För att det är ett sånt fantastiskt verktyg för att dela reflektioner, kunskap och inspiration på så himla många sätt. Men för att det också kan skapa stress, prestationsångest och kväva inspiration.

Jag har pendlat mellan inspiration och stress. Ibland har jag haft sån inspiration att skapa inlägg för att sprida det jag lärt mig och upplever på min egen resa. Men ofta har det mest känts stressigt. Stressigt för att jag lätt fastnar i scrollandet. Stressigt för att jag har märkt hur en stor del av min tid går åt till att tänka på hur det jag upplever och lär mig skulle kunna paketeras på Instagram. Och då tappar jag den riktiga närvaron i det jag faktiskt upplever. För att jag är någon annanstans.

Pressen att skapa sånt som ser fint och inspirerande ut på Instagram har istället för mig blivit något som ofta kvävt min inspiration och kreativitet. Att så noga tänka igenom hur jag vill framställa något och se till att jag lyckas förmedla precis det jag tänkt mig har ibland fått mig att känna det som att jag sätter in mig själv i en väldigt snäv mall. Och den mallen lyckas aldrig riktigt spegla vem jag är och hur jag känner mig.

För det är lätt att tappa sig själv på Instagram tycker jag. Svårt att vara helt äkta. Att visa hela mig. Ofiltrerad. När jag hela tiden putsar, designar och tänker igenom har jag märkt att jag lätt putsar bort viktiga delar av det som är jag. Det blir liksom svårt att uttrycka en helhet när det är så mycket som faller bort.


Och inte bara därför, men kanske ändå lite därför, kände jag i slutet av 2021 att jag inte riktigt visste vad som var jag längre. Att jag putsat och skalat bort så mycket det här året att jag lite tappat mig själv. Men direkt nu när jag får skriva ofiltrerat och rakt ut utan att tänka för mycket så vet jag. Klart och tydligt så vet jag att det här är jag. Och jag behöver inte putsa och fixa och designa. Jag kan bara vara.

För när jag får prata fritt om allt det jag kan (som typ chakran) så älskar jag det. När jag får förklara och diskutera. Lära ut och reflektera. Då känner jag att jag lättare kan vara mig själv. Att inte behöva tänka på att putsa fasaden för att framställa mig själv på rätt sätt.

Så jag har behövt hitta ett nytt uttryckssätt där jag kan uttrycka mig mer fritt och ofiltrerat än på Instagram. Och därför har jag kommit fram till att jag ska börja skriva här. I min alldeles egna blogg.

Här vill jag dela min egen resa. Jag vill våga vara sårbar. Jag vill dela insikter, lärdomar och kunskap jag plockat med mig på vägen. Jag vet inte prick vad det ska bli, men vi får väl se vad det utvecklas till. Det viktigaste är att jag gör det här för mig själv. För att det känns pirrigt och roligt. Inte för att jag tror att jag borde. För att samla det jag vet. För att få en plats där jag kan reflektera över och dokumentera min egen självutvecklingsresa. Och om någon vill läsa är det bara fint.


Så välkommen hit till min BLOGG (en mening jag skrev senast 2006). Vi hörs här. <3

1 kommentar

 • Good Afternoon,

  My name is Megan, from B’Akira – I just noticed your website through your Entireweb Website Listing, and wanted to get in touch with you right away.

  We have a special offer for your website today, and that is 1st Page Rankings in all major search engines (That’s Google, Yahoo and Bing) + social media and video commercial advertising starting at just $28.99 which I am ABSOLUTELY certain will benefit your website and business, by bringing you LOTS of new customers, very very quickly.

  Visit www.joinAkira.com if you want your website to be at the TOP of Google, Yahoo and Bing, AND we can get you started immediately. Or visit www.joinAkira.com/11yearexclusive.html in the next 12 hours for a HUGE half price offer + your 2nd year free of charge.

  I look forward to hearing back from you.

  Cheers!

  Megan
  Executive Page One Relations
  B’Akira Team

  Megan

Lämna en kommentar