om att ständigt pendla i mående

Story of my life. Att pendla mellan rutiner som gör att jag mår bra, är i kontakt med mig själv och vet vem jag är. Till att skita i allt och hamna nära stress, ångest och förvirring. Upp och ner, ner och upp.

Jag vet ju precis vad jag behöver. Ändå hamnar jag utanför igen och igen. Och istället för att sitta lugnt i båten med flytvästen på när det stormar, glömmer jag totalt bort att det finns något annat än stora vågor och mörka vatten, jag glömmer att det finns spegelblanka stilla ytor och solstrålar som reflekteras i dem, och istället tänker jag att nu kommer det nog alltid vara storm och ingenting jag gör hjälper ändå så jag kan lika gärna göra allt för att dras ännu djupare ner. Och så klipper jag hål i livbåten, kastar av mig flytvästen och stänger av motorn.

För även om MediYogan är absolut MAGISK och kärnan i det som hjälpt mig hitta hem till mig själv så är problemet att den bara funkar när du gör den. Och den enda som kan göra den är du.

Så de senaste veckorna har jag (igen) skitit i allt det där jag behöver för att vara hemma. Och det hjälper inte heller saken att jag är vaken väldigt mycket med min bebis på nätterna just nu. Eller att jag kombinerat det med ganska mycket planer på dagar och kvällar. Trötthet och brist på space för att andas har gjort att jag har glömt just det. Att andas.

Och eftersom jag under hela min egen resa hem till mig själv haft en tendens att hamna i det här pendlandet känns det fint att jag precis hittat ännu ett verktyg för att komplettera de verktyg jag haft hittills. Och det verktyget stavas Ayurveda.

På instagram har jag pratat lite om Ayurvedan. Världens äldsta medicinska system som vi just nu läser om i min utbildning till MediYoga-terapeut. För Ayurvedan har gett mig ett nytt perspektiv på just det här. På mitt ständiga pendlande. På varför jag mår så otroligt bra av vissa rutiner, men varför jag ofta har så svårt att hålla dom och halkar ur. På varför jag när jag tappar allt har väldigt nära till stress och ångest. På varför jag ofta känt mig förvirrad och splittrad. På varför jag är världens främsta expert på att starta upp hundramiljarders olika projekt men varför jag sen lägger ner istället för att slutföra. Startar upp något annat.

Och då är det ju ändå ganska passande att jag hamnar här igen. Så att jag kan få använda de praktiska metoder Ayurvedan innefattar för att också förstå hur jag kan hitta tillbaka till det där andra. Det som är motsatsen till stress, ångest och förvirring. Så att jag istället för att skita i allt jag mår bra av kan använda den otroliga verktygslåda jag redan har från MediYogan.

Så imorgon ska jag på konsultation hos en Ayurvedisk doktor för att gå ännu djupare än mitt egna utforskande de senaste veckorna. Och så fort jag hittar tillbaka in i det där klara så kommer ett poddavsnitt där jag pratar om just det här. Delar metoder för dig som känner igen dig.

Så I'll be back soon med en rapport. Puss hej tills dess <3

Lämna en kommentar