8 saker jag åstadkom under 2021 (som förändrade mig)

I slutet av året läste jag igenom min dagbok från början av 2021. Det är lätt att bli så uppslukad av sitt eget liv så man känner att man inte kommit någonstans. Att man är på precis samma plats som man var för ett år sen. Men när jag gick tillbaka till det jag skrivit för ett år sen insåg jag att jag på så många sätt inte är samma person som jag var då. Att det som då var mina största problem och funderingar känns så himla långt borta nu. Och att det hänt så mycket under 2021.

För 2021 var ett år av transformation och förändring. Början på något nytt. Ett före och ett efter. Av att växa, mogna, vara förvirrad, hitta klarhet, och sen bli förvirrad igen. Av skapande och inspiration, men också av tvivlande och prestationsångest.

Så låt oss titta på åtta saker jag åstadkom (och som förändrade mig) 2021.

1. JAG VAR NYKTER

Mina late 20s var jäkligt stökiga. Jäkligt roliga men också jäkligt stökiga. Det var mycket bubbel, glitterstenar runt ögonen och dans på sena nätter. Men det kan vi prata mer om i ett annat inlägg. Hur som helst valde jag att helt sluta dricka alkohol i slutet av 2020. Att byta ut sena utekvällar och nya bekantskaper i rökrummet till tidiga yogamorgnar och frukostdejter med mina bästisar.

Det gjorde att jag 2021 kunde lägga allt mitt fokus på yogan och att utveckla mig själv. Yogan hade redan förändrat mig under de senaste åren, men jag var redo att levla upp ett steg. Gå vidare in i en ny fas. Att jag valde bort alkohol och fest var absolut startskottet för all annan transformation och allt jag lyckades uppnå det här året. 

(I brist på bättre bild kommer en från en glittrig kväll för snart fem år sedan.)

2. JAG SA UPP MIG FRÅN MIN FASTA TJÄNST

När jag gick in i 2021 hade jag nyligen varit sjukskriven en kortare period för utmattning (där jag hade legat och pendlat de senaste åren). Jag hade länge vetat att jag behövde göra något annat, men när jag var i utmattningen tappade jag all känsla för hur jag skulle ta mig någon annanstans, vem jag var, vad jag ville. Orkade inte, såg inte klart. 

Men efter en reikibehandling var det något som löstes upp inom mig och plötsligt kände jag mig bara redo. I februari tog jag modet till mig och bad om att få tjänstledigt för att starta eget. Jag fick sex månader på mig. I augusti sa jag upp mig, och i november var jag förbi mitt gamla jobb en sista gång för att lämna in dator och mobil och säga hejdå. Till en plats dit jag gått i fyra år. Trodde inte det skulle kännas så jäkla läskigt som det faktiskt gjorde när jag väl lämnat in mitt passerkort och passerat de där snurrdörrarna en sista gång.

3. JAG STARTADE FÖRETAG

När jag först tog tjänstledigt hade jag ingen tydlig plan över vad det var jag skulle göra. Jag visste att jag ville sprida de verktyg inom självutveckling som hjälpt mig. Men jag visste inte prick hur.

2021 var ett år av att experimentera och prototypa. Jag håller fortfarande på att experimentera. Men jag startade mitt företag! Och jag har massa roliga planer för det under våren.

4. JAG TOG KÖRKORT

Att ta körkort har alltid känts så sjukt långt borta för mig. Det har känts som ett så stort och dyrt projekt. Något jag inte riktigt vetat hur och när jag ska ta tag i. Men så gjorde jag det bara. I slutet av mars åkte jag med min pappa och lillasyster till ett industriområde i Västberga och testade att växla en bil för allra första gången i mitt liv. Och den andra juli tog jag båten själv till Visby, checkade in på ett gulligt litet hotell och åt pizza på stenstranden. Och full av nervositet körde jag upp morgonen efter. Och sen helt plötsligt bara hade jag körkort.

5. JAG UTBILDADE MIG TILL REIKIHEALER

I slutet av sommaren utbildade jag mig i reikihealing. Det var så fint att få vara på en utbildning igen, ihop med ett gäng människor som var lika intresserade av energivärlden som jag var.

Under hösten kom jag igång med behandlingar, och i slutet av november flyttade jag in i en liten reikistudio.

6. JAG SLÄPPTE EN WEBBKURS

Efter månader av intensivt jobb var den äntligen klar. Min webkurs i chakrasystemet. En kurs för dig som vill djupdyka i, förstå, och uppleva ditt eget chakrasystem.

Lyssna på när jag gästade Holy Crap Podcast om du är sugen på att veta mer. :)

7. JAG FYLLDE TRETTIO

Kanske inte någon stor accomplishment i sig. Men ändå. Jag fyllde 30. Kändes som något symboliskt viktigt. I alla fall just då.

8. JAG BLEV GRAVID

En morgon i oktober var min mens sen. Och äntligen visade den lilla pappersremsan två streck. Först väldigt väldigt svagt. Men jag väckte ändå Anton som haft en spelning kvällen innan och bara sovit några timmar. Vi ville inte riktigt hoppas, men ändå cyklade jag till yogastudion med alldeles pirrig känsla. Och nästa dag var strecken starkare. Och helt plötsligt skulle vi bli föräldrar i juni.

 

Så det var mitt 2021. Ett bra jäkla år om jag får säga det själv. Är 100% säker på att 2022 blir minst lika bra. <3

1 kommentar

  • Malin! Orden <3 Tack vad fint att läsa <3

    Yrsa

Lämna en kommentar