motsatsen till hur jag trodde jag skulle ta hand om mig själv under graviditeten

HEJ HEJ HEJ. Har varit totalt jäkla OFF de senaste månaderna. Om jag tänkte att jag under graviditeten bara skulle ta tid till att zona in i mig själv, yoga, vila upp mig, förbereda mig inför förlossning, avboka planer och connecta djupt med mig själv så är det prick motsatsen jag sysslat med de senaste månaderna.

 

Har kanske aldrig haft så intensiva veckor som jag haft den här våren. Har frilansat med digital strategi och sociala medier nästan på heltid, vilket har varit väldigt nice pga har äntligen fått in lite pengar på kontot, MEN det har också gjort att jag totalt kopplat bort från mitt eget företag. Kopplat bort från Instagram, Youtube, blogg (den kopplade jag iofs bort från rätt mycket tidigare haha).

Utöver jobb har jag haft ca hundramiljoner födelsedagar, studenter, planer med kompisar, middagar, frukostar, och annat supermysigt men också i ett alldeles alldeles för högt tempo. Det resulterade i ett totalt utmattnings-breakdown förra fredagen precis innan jag skulle på 30-årsfest, och ännu ett mitt under ett 60-årsfirande två dagar senare. Ångestpåslag, hejdlös gråt, utmattning i kroppen, fast i ett snurrande huvud och totalt disconnectad från mig själv. Där har jag legat och pendlat lite den senaste tiden. I mina gamla mönster. Gamla utmattningstendenser. Med andra ord prick allt det jag inte tänkte att jag skulle falla tillbaka i under min graviditet när jag ju skulle vara MITT ALLRA BÄSTA JAG.

Har också totalt bortprioriterat yoga, meditation, bra mat, träning, att röra mig osv osv osv - också allt det där jag tänkte att jag skulle vara så bra med under hela graviditeten. Har istället bara orkat köpa hämtmat och ligga i soffan och äta godis. Och sen mått dåligt för att det känns som jag fuckar upp min lilla bebis som egentligen vill ha grönkål och broccoli. (Obs obs självklart har jag också ätit näringsrika saker ibland, det blir lite rant här nu)

Aja har iallafall börjat känna ett sånt sug efter att SKRIVA de senaste dagarna. Och att bara få dela prick det jag känner för i stunden. Kan vara kring yoga, min självutvecklingsresa, chakra - men kan också handla om att bli mamma, om att sakna jeans och champagne, och annat som pågår i mitt liv just nu. Mitt mål just nu är att bara få dela utan att bry mig om att någon kommer titta eller läsa, att släppa all prestation när det kommer till att bygga någon typ av företag.

Så HEJ och CHECKIN. Jag lever, jag är super-jäkla-gravid, det har äntligen blivit sommar och snart har vi en liten liten bebis som bara är min och Antons. Vi hörs snart!! <3

1 kommentar

  • Tack för detta inlägg!!!! Är också gravid nu och hade en förväntan om att ”leva mitt bästa liv” när jag är gravid med yoga, mindfulness, näringsrik mat osv. Men så har jag också fastnat i späckat schema, hämtmat, ångest och sånt jag inte alls ville. Men nu känns det lite bättre efter att ha läst ditt inlägg, ibland blir det inte som man tänkt sig helt enkelt <3

    Cajsa

Lämna en kommentar